ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά - Κουμουτσάκος σε Ακάρ: «Οταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο»

Ελληνοτουρκικά - Κουμουτσάκος σε Ακάρ: «Οταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο»
INTIME NEWS

Απάντηση στις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να σωπάσει για να μη γίνει «μεζές» για τα συμφέροντα άλλων χωρών, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (12/09), ο Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε δηκτικά πως όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη δήλωση παραληρηματική και έκρινε πως δείχνει απώλεια ψυχραιμίας.

Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς – Γαλλία – Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε πως αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική της αυθαιρεσίας.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε και για τις φωτιές που κατέστρεψαν ολοσχερώς τη δομή της Μόριας στη Μυτιλήνη, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οφείλεται σε εμπρησμό.

Μάλιστα, έκανε λόγο για τριπλή πρόκληση: δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Επεσήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο «μυαλό» του παράφρονα Ερντογάν: Τα τρία σενάρια για το Oruc Reis - «Ακουμπά» το Καστελόριζο