ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους κάθε σταγόνα νερού

Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους κάθε σταγόνα νερού

«Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, δεν κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Νέο μήνυμα στο Twitter, με το οποίο αφήνει μεν εμμέσως χώρο για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς όμως να την κατονομάζει, επαναλαμβάνει δε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την έως τώρα γραμμή του, ανήρτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στη διπλωματία και να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου», αναφέρει, τονίζοντας ωστόσο ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί «κάθε σταγόνα νερού» στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που θεωρεί δικό της.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ως εξής:

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα κράτος με ριζωμένη και αρχαία Ιστορία δύο χιλιάδων. Χωρίς κανένα σύμπλεγμα αντιμετωπίζουμε την περίοδο που διανύουμε με αξιοπρεπή και ώριμο τρόπο και ουδέποτε υπολογίζουμε τις επίμονες προκλήσεις.
Ανταποκρινόμενοι σε κάθε ειλικρινή έκκληση, σκοπεύουμε να ανοίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στη διπλωματία, να λύσουμε τα προβλήματα μέσω ενός διαλόγου από τον οποίο θα βγουν όλοι κερδισμένοι μέσω του διαλόγου. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε με αυτό το όραμα κάθε σταγόνα νερού και κάθε σπιθαμή της χώρας μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία: Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν Δευτέρα - Τρίτη