ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ οι εκδηλώσεις στη Λέρο για τη βύθιση του «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ»

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ οι εκδηλώσεις στη Λέρο για τη βύθιση του «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ»

Κατέπλευσαν στη ν. Λέρο η φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ και η κανονιοφόρος ΑΗΤΤΗΤΟΣ.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στη Λέρο, με ιδιαίτερη επισημότητα, η τελετή της 77ης επετείου (26.9.1943 – 26.9.2019) από την βύθιση του ένδοξου Αντιτορπιλικού του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Στην τελετή παρέστησαν μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/ Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Θρησκευτικών αρχών. Επίσης παρέστη ο Ακόλουθος Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στο μνημείο των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα», έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση υπό του Σεβ.Μητροπολίτου κ.κ.Παϊσίου, προσκλητήριο των πεσόντων με ριπές όπλων, καταθέσεις στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στεφάνια στο μνημείο πεσόντων του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» κατέθεσαν:

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στ.Πετράκης ΠΝ, ο Ακόλουθος Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, ο Έπαρχος Καλύμνου Εμμ.Μουσελλής, ο Λιμενάρχης Λέρου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ν.Κουτσοδόντης, ο Διοικητής Α.Τ.Λέρου Αστυνόμος Β΄ Εμμ.Παπαδάκης, ο αντιπλοίαρχος ε.α. Μιχαήλ Κυπριωτάκης ως εκπρόσωπος των αποστράτων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, και ο πρόεδρος του οργανισμού για τον Ελληνισμό και την προώθηση των θεμάτων ΑΧΕΠΑ Ελλάς – περιφέρεια 25 Παντελής Μαραβέλιας.Μετά τις καταθέσεις στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατόπιν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Εν συνεχεία ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στην ιστορία και τα ηρωϊκά κατορθώματα του πληρώματος του ένδοξου Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα», ενώ τόνισε το υψηλό επίπεδο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας.

Κατόπιν, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές επιβιβάσθηκαν στην Κ/Φ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπου ερρίφθησαν στεφάνια στην θέση βύθισης του αντιτορπιλικού, εντός του λιμένος του Λακκίου. Τιμές, τόσο στη Δοξολογία, όσο και στις υπόλοιπες τελετές, απέδωσαν άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σημαντική και ιδιαίτερα επιβλητική ήταν η παρουσία της φρεγάτας του Πολεμικού μας Ναυτικού F462 «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και της Κ/Φ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» P268, που έλαβαν μέρος τις τελετές της 77ης επετείου βυθίσεως του ένδοξου Α/Τ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ