ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος: «Οι Τούρκοι ακόμα ψάχνουν να βρουν τα υποβρύχιά μας»

Παναγιωτόπουλος: «Οι Τούρκοι ακόμα ψάχνουν να βρουν τα υποβρύχιά μας»

Την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των ελληνικών υποβρυχίων, κατά την πρόσφατη κρίση με την Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, εξαίροντας το σπουδαίο έργο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Παναγιωτόπους, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε πως τα υποβρύχια απέδειξαν την αξία τους, παρότι στο παρελθόν κάποιοι είχαν εστιάσει στην κλίση που ισχυρίζονταν πως εμφάνιζαν.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά τις πρώτες δοκιμές και υπό από συγκεκριμένες συνθήκες, παρατηρήθηκε μια κλίση που, όπως είπε, είναι φυσιολογικό σε ένα πρωτότυπο σκάφος.

«Απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατης κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας. «Διορθώθηκε αυτή η ελάχιστη κλίση, παραλήφθηκαν σε άριστη κατάσταση τα υποβρύχια. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά», σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήρε τις ικανότητες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και το υπερσύγχρονο σύστημα πρόωσης των υποβρυχίων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεται αντιληπτό από ραντάρ και ελικόπτερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Νεκρή νεαρή με δύο σφαίρες στο κεφάλι (σκληρές εικόνες)