ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικό δημοσίευμα Γενί Σαφάκ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση την «Ημέρα της Δημοκρατίας»

Προκλητικό δημοσίευμα Γενί Σαφάκ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση την «Ημέρα της Δημοκρατίας»

Navtex την 28η Οκτωβρίου εξέδωσε η Τουρκία

Για «πόλεμο» Navtex ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ενώ δυναμιτίζει για ακόμα μια φορά το κλίμα, έχοντας τίτλο «η Ελλάδα προκαλεί στις 29 Οκτωβρίου. Άμεση απάντηση από την Τουρκία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία εξέδωσε δική της Navtex, για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της ελληνικής Εθνικής Επετείου της 28ης σε απάντηση της ελληνικής Navtex -με ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού-. για τις 27 και 29 Οκτωβρίου, την ημέρα που τιμάται στην Τουρκία η «Ημέρα της Δημοκρατίας».

Όπως υποστηρίζει η Γενί Σαφάκ, η Ελλάδα είναι αυτή που με τις κινήσεις της επιχειρεί να οξύνει τις σχέσεις των δυο χωρών. «Η Navtex που ανακοίνωσε η Ελλάδα, είναι αντίθετη με την αρχή του "μη προγραμματισμού στρατιωτικών δραστηριοτήτων στις εθνικές ημέρες των δύο χωρών", η οποία έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει την ένταση στην περιοχή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με ιερέα: Γύρισε πορνό μέσα στην εκκλησία με δυο γυναίκες