ΕΘΝΙΚΑ

Θωρακίζεται ο Έβρος: Κατασκευή αποτρεπτικών εμποδίων από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Θωρακίζεται ο Έβρος: Κατασκευή αποτρεπτικών εμποδίων από τις Ένοπλες Δυνάμεις
Intime News

Οι εργασίες πραγματοποιούνται παράλληλα με την κατασκευή του φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στην κατασκευή και την τοποθέτηση τεχνιτών εμποδίων και θέσεων μάχης, στην επισκευή παρατηρητηρίων, αλλά και στην τοποθέτηση φωτισμού κατά μήκος των ελληνικών συνόρων στον Έβρο.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται παράλληλα με την κατασκευή του φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων.

Ο φράχτης αποτελεί άλλο ένα όπλο της Ελλάδας απέναντι στα βρώμικα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας προκειμένου να πιέσουν εμάς και την Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας ως μοχλό χιλιάδες ψυχές μεταναστών τις οποίες ωθεί να περάσουν δια της βίας σε ελληνικό έδαφος προκαλώντας απανωτές συγκρούσεις με τις ελληνικές αρχές.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Στις εργασίες, που πραγματοποιούνται με τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής άμυνας (ΓΕΕΘΑ), συμμετέχουν μονάδες μηχανικού και διμοιρίες κατασκευών των σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της περιοχής του Έβρου.

Στόχος των εργασιών είναι να διευκολυνθεί το έργο του προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας και της Frontex στη διεξαγωγή περιπολιών, στην παρατήρηση αλλά και στην ασφαλή αποτροπή εισόδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δεν θα αποφύγουμε το lockdown - Αυτές οι περιοχές «κινδυνεύουν»