ΕΘΝΙΚΑ

Νέες προκλήσεις από Ντονμέζ: «Είμαστε στη μέση των ερευνών - Θα συνεχίσουμε ακόμα 2 μήνες»

Νέες προκλήσεις από Ντονμέζ: «Είμαστε στη μέση των ερευνών - Θα συνεχίσουμε ακόμα 2 μήνες»

Η Άγκυρα δεν δείχνει να... καταλαβαίνει ιδιαίτερα από τις απειλές της Ευρώπης και συνεχίζει ακάθεκτη να προκαλεί.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι το Oruc Reis βρίσκεται στη μέση του προγράμματος του και οι εργασίες του θα συνεχιστούν για ακόμα δύο μήνες που σημαίνει πως η παράνομη τουρκική NAVTEX απλώς θα ανανεώνεται κάθε φορά αφού η Άγκυρα βλέπει πως η Αθήνα δεν είναι διαθέσιμη να αντιδράσει δυναμικά όπως θα έπρεπε να είχε πράξει από την αρχή.

«Το πλοίο Oruc Reis, το οποίο το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε ιδιαίτερα, συνεχίζει τις εργασίες του νότια του Κας, εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Εμείς εκεί έχουμε επιπλέον εργασίες περίπου δύο μηνών. Δηλαδή είμαστε στη μέση του προγράμματός μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας», είπε χαρακτηριστικά

Μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου βρίσκεται αυτή την στιγμή το Oruc Reis, όπου και θα παραμείνει έως τις 27 Οκτωβρίου οπότε λήγει και η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του προς τους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων Ελλάδας – Τουρκίας, επανέλαβε τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

«Η κυριαρχία της Γαλάζιας Πατρίδας μας, η ασφάλεια της ανεξαρτησίας μας, αυτή είναι η ευθύνη μας. Τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου, έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό», ανέφερε ο Ακάρ και συμπλήρωσε ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι, πως είμαστε επίσης ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας, πως θα ρισκάρουμε τα πάντα για τον σκοπό μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: «Βασανιστήρια» σε τουρκικά υποβρύχια - Εφιάλτης για τα πληρώματα