ΕΘΝΙΚΑ

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ακάρ: «60 πλοία μας βρίσκονται σε επαγρύπνηση»

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ακάρ: «60 πλοία μας βρίσκονται σε επαγρύπνηση»

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος τόνισε πως «60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ τα αεροσκάφη μας βρίσκονται στους αιθέρες».

Συνέχισε, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους, «να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, μέσω διαλόγου θα προκύψουν ίσως λύσεις με λογικούς και έξυπνους τρόπους. Όμως με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές, και λέγοντας πως θα γίνει “ότι θέλω εγώ”, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Στη συνέχεια ο Ακάρ τόνισε επίσης ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα τετελεσμένο και ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ισχύσει χωρίς την Τουρκία, αφήνοντας αιχμές για τη Γαλλία.

«Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι δρόμοι που είναι αδιέξοδοι. Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να θέσουν κανόνες. Δεν εγκαταλείπουμε ούτε παραχωρούμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα. Αναμένουμε ιδιαίτερα από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και χωρίς προκαταλήψεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βιέννη: Ποια η «σχέση» Ερντογάν με το τρομοκρατικό χτύπημα; «Αμαρτωλή Ευρώπη» όπως «Άπιστη Σμύρνη»;