ΕΘΝΙΚΑ

Εμπρηστικό δημοσίευμα: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Εμπρηστικό δημοσίευμα: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο  Καραμπάχ»

Η Άγκυρα... ονειρεύεται καταστάσεις όπως στο Ναγκόρνο  Καραμπάχ, αλλά φαίνεται πως θα μείνει στις φαντασιώσεις!

«Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου της Τurkiye, μιας εκ των πολλών φιλοκυβερνητικών εφημερίδων της Τουρκίας, η οποία αναλύει μια κατάσταση που υπάρχει μόνο στην φαντασία της Άγκυρας!

Στο δημοσίευμα πως η νίκη των Αζέρων με την υποστήριξη της Τουρκίας, επί των Αρμενίων έφερε ανησυχία στη χώρα μας.

Για να στηρίξει το αβάσιμο ρεπορτάζ της, η Turkiye χρησιμοποίησε ως βάση το άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά, σύμφωνα με τ΄ οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτημα στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Θράκης, που να θυμίζει Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αρτσάχ σύμφωνα με τους Αρμένιους.

O χάρτης που παρουσιάζει η Turkiye

«Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Θράκης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, με βάση την κλιμάκωση των οκτώ σταδίων της γενοκτονίας, είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποίησε η Τουρκία εδώ και δεκαετίες για να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία στην απομακρυσμένη ελληνική περιοχή» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ερντογανική εφημερίδα μάλιστα, το πάει και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο για προηγούμενο, από την στιγμή που η Αρμενία υπέγραψε συνθηκολόγηση: «Η οδυνηρή συνθηκολόγηση, την οποία αναγκάστηκε να υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, είναι τώρα ένα οδυνηρό ιστορικό προηγούμενο».

Όλα αυτά φυσικά δεν υπάρχουν ούτε σαν υπόνοια ενώ αν τυχόν υπάρξει έστω και η παραμικρή υποψία ανάφλεξης στην περιοχή, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν κατάλληλα στις προκλήσεις, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Κάτι που η Τουρκία το γνωρίζει πάρα πολύ καλά...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «Χριστούγεννα»: Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα – Όλα τα σενάρια