ΕΘΝΙΚΑ

Άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2020»: Επίδειξη δύναμης πυρός από την Ελλάδα - Εντυπωσιακές εικόνες

Άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2020»: Επίδειξη δύναμης πυρός από την Ελλάδα - Εντυπωσιακές εικόνες

Επίδειξη δύναμης πυρός από την Ελλάδα και συμμαχικές δυνάμεις - Σκοπό της  Άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2020» η εξάσκηση της μαχητικής ικανότητας σε εθνικό και συμμαχικό πλαίσιο

Σε επαυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έστειλαν για ακόμα μια φορά μήνυμα πυγμής και ισχύος προς την τουρκική πλευρά.

Με ύψιστο ηθικό και υψηλού επιπέδου εκτέλεση του επιχειρησιακού σχεδίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2020», με την συμμετοχή τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι στην εν λόγω άσκηση υπήρξε η συμμετοχή και της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης ΝΑΤΟ (Standing NATO Maritime Group 2 - SNMG2).

Υπό τις οδηγίες και το άγρυπνο βλέμμα του ΓΕΕΘΑ, από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν δύο Φρεγάτες, δύο Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων και ένα Υποβρύχιο, από την Πολεμική Αεροπορία τέσσερα Αεροσκάφη F-16 και από την SNMG2 δύο Φρεγάτες και ένα Πετρελαιοφόρο.

Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε από το ΓΕΝ και εκτελέσθηκε από το Αρχηγείο Στόλου, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας σε εθνικό και συμμαχικό πλαίσιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι