ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία: Νέα παράνομη Navtex για το Oruc Reis

Προκαλεί η Τουρκία: Νέα παράνομη Navtex για το Oruc Reis

Σε νέες προκλητικές ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα εκ νέου στην Ανατολική Μεσόγειο προχωρά η Άγκυρα, με νέα Navtex

 

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η Τουρκία, η οποία εξέδωσε το Σάββατο (21/11), νέα παράνομη Navtex για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η νέα τουρκική Navtex θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου. Όπως φαίνεται και και στον παρακάτω χάρτη, αυτή είναι η θαλάσσια περιοχή που καταπατά η νέα Navtex.

Σημειώνεται ότι η νέα τουρκική Navtex, αυτή τη φορά δεσμεύει τον θαλάσσιο χώρο ανατολικότερα από τις προηγούμενες (με πορτοκαλί χρώμα, άνω χάρτης) και το Oruc Reis φαίνεται ότι θα περάσει ανοικτά του συμπλέγματος της Μεγίστης φτάνοντας μια «ανάσα» και πάλι από την Στρογγύλη, το Καστεολόριζο και τη Ρω.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί η χθεσινή απαίτηση της Άγκυρας για την αποστρατικοποίηση του Αη Στράτη, της Μυτιλήνης, της Λήμνου, των Ψαρών, της Τήλου και της Χάλκης.

Όπως αναφέρεται στην τουρκική Navtex, παραβιάζονται τόσο η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πολλές αμφισβητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και η Συνθήκη των Παρισίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Τρόμος για νέα αρνητικά ρεκόρ