ΕΘΝΙΚΑ

Κορονοϊός - Πολεμικό Ναυτικό: Κρούσματα σε ελληνική φρεγάτα - Τέθηκαν σε καραντίνα εκτός πλοίου

Κορονοϊός - Πολεμικό Ναυτικό: Κρούσματα σε ελληνική φρεγάτα - Τέθηκαν σε καραντίνα εκτός πλοίου

Καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους - Απολύτως ικανό επιχειρησιακά το σκάφος

Ακόμα και στο πλήρωμα ελληνικού πολεμικού πλοίου κατάφερε να «εισβάλλει» ο κορονοϊός, παρά τα αυστηρότατα μέτρα που έχει λάβει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε μέλη του πληρώματος της φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», η οποία έχει δέσει στο Ναύσταθμο της Κρήτης, βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, έπειτα από τεστ που διενεργήθηκε. Αμέσως ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τηρήθηκαν πιστά οι εντολές που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ.

Τα πέντε άτομα που νοσούν απομονώθηκαν στη στεριά, ενώ επισημαίνουμε πως τα συμπτώματα που έχουν όλοι είναι ήπια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση σε όλα τα μέλη του πληρώματος, με το πλοίο να απολυμαίνεται πλήρως σε όλους τους χώρους. Τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση ο εντοπισμός πέντε κρουσμάτων κορονοϊού δεν επηρεάζει τη λειτουργία της ελληνικής φρεγάτας και το πλοίο προφανώς είναι απολύτως ικανό επιχειρησιακά.

Αξίζει να τονίσουμε πως στο Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί αυτή την περίοδο την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, τα κρούσματα είναι κάτω από 100 σε σύνολο 16.250 ατόμων που υπηρετούν στον Κλάδο. Τι σημαίνει αυτό; Πώς η επιχειρησιακή ικανότητα του ελληνικού Στόλου δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από την πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο Ερντογάν: Πόλεμοι, γενοκτονίες και οι Τούρκοι στην ανέχεια - Ήρθε η ώρα να το πληρώσει