ΕΘΝΙΚΑ

Τσαβούσογλου - Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Τσαβούσογλου - Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»
AP

Η προπαγάνδα της Τουρκίας καλά κρατεί, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου

Με την ημερομηνία της Συνόδου Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου να βρίσκεται όλο και πιο κοντά, η Τουρκία φαίνεται να συνεχίζει συστηματικά την προπαγάνδα αναφορικά με το «ναυάγιο» του ελληνό-τουρκικού διαλόγου και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», με νέες του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ρίχνει «λάδι στη φωτιά», κάνοντας μάλιστα λόγο για τουρκική υφαλοκρηπίδα την οποία παραβίασε η Ελλάδα.

«Έχουμε προειδοποιήσει και περιμένουμε υπομονετικά την ανταπόκριση της Ελλάδας. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξεύρεση λύσης, ώστε να σταματήσουν οι δραστηριότητες της ανοιχτής θάλασσας. Περιμέναμε μέχρι το 2018 για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπαθώντας να παραποιήσει την αλήθεια, δεν άφησε έξω ούτε την κυπριακή πλευρά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

«Εμείς κάναμε συνεχώς εκκλήσεις για διάλογο. Μιλήσαμε για ισότιμη μοιρασιά αλλά οι Ελληνοκύπριοι ακόμη το απορρίπτουν αυτό. Το ερευνητικό μας πλοίο Oruc Reis, δύο φορές σταμάτησε τις δραστηριότητες του για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία. Όταν χάρη στην Γερμανία η Τουρκία θα άρχιζε συνομιλίες με την Ελλάδα, πριν την ανακοίνωση, η Ελλάδα υπέγραψε δήθεν καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο. Η Τουρκία πάντοτε ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες. Για ποιο λόγο;», κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων