ΕΘΝΙΚΑ

«Καταπέλτης» ο Βέμπερ για την Τουρκία: Να μπει τέλος στο παιχνιδάκι των προκλήσεων Ερντογάν

«Καταπέλτης» ο Βέμπερ για την Τουρκία: Να μπει τέλος στο παιχνιδάκι των προκλήσεων Ερντογάν

Την αυστηρότερη μεταχείριση της Τουρκίας από την ΕΕ ζητεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό επισημαίνει η εφημερίδα Bild η οποία σε άρθρο με τίτλο «Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Weber ζητά: Όχι άλλα όπλα για τον Eρντογάν!», σημειώνει πως σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ «το παιχνιδάκι των προκλήσεων του Προέδρου Eρντογάν πρέπει να λάβει τέλος».

Όπως αναφέρεται, ο Βέμπερ ζητεί μια αυστηρότερη μεταχείριση της Τουρκίας από μέρους της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν θα πρέπει πλέον να αποκλείουν την πιθανότητα παγώματος ήδη συμφωνημένων παραδόσεων όπλων».

Ο Βέμπερ ανησυχεί και για το ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια σχετικά με το αν η Πολωνία και η Ουγγαρία θα υποχωρήσουν από το βέτο τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών ελπίζουν ότι χάρη στο βέτο θα καταφέρουν να αποτρέψουν το να αποτελεί η συμμόρφωση με τα ελάχιστα πρότυπα για το Κράτος Δικαίου και τη διαφθορά, προϋπόθεση στο μέλλον για τη λήψη δισεκατομμυρίων Ευρώ από την ΕΕ.

«Η έκκληση μου προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι: Αντιδικήστε για τα μεγάλα ζητήματα αλλά βρείτε μια συμφωνία. Η ΕΕ θα πρέπει να είναι σε θέση να ενεργεί και δεν είναι δυνατόν να περιμένει πάντοτε αυτούς που ασκούν βέτο, για παράδειγμα σε σχέση με την παροχή βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ για τον κορωνοϊό και τον μηχανισμό του Κράτους Δικαίου», προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΕΛΚ. «Διαφορετικά θα χάσουμε το μέλλον». Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει απόκλιση από το μηχανισμό του Κράτους Δικαίου, τόνισε

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και hellasjournal.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό