ΕΘΝΙΚΑ

Τσαβούσογλου: Σχεδιάζουμε συνάντηση τις επόμενες εβδομάδες με τον Δένδια

Τσαβούσογλου: Σχεδιάζουμε συνάντηση τις επόμενες εβδομάδες με τον Δένδια

Για συνάντησή του τις επόμενες εβδομάδες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια έκανε λόγο ο ομόλογός του της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Υπάρχει τώρα ένα παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Και σχεδιάζουμε τις επόμενες εβδομάδες συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας η χώρα του είναι έτοιμη να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τήρησε, παράλληλα, σκληρή γραμμή στο ζήτημα του Κυπριακού.

«Στην Κύπρο θα είναι χάσιμο χρόνου να συζητήσουμε για ομοσπονδιακή λύση. 52 χρόνια το συζητήσαμε αυτό και είμαι σίγουρος πως δεν θα βρούμε λύση με συνομιλίες άλλων 52 ετών. Αυτό δεν θα συμβεί όχι επειδή δεν το θέλει η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι αλλά επειδή οι ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Απέκλεισαν την Τουρκία από όλες τις πρωτοβουλίες και η Τουρκία έδειξε υπομονή. Αλλά πρόσφατα η Τουρκία ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στη νόμιμη και καταγεγραμμένη υφαλοκρηπίδα της» πρόσθεσε σε προκλητικό ύφος ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων – Σήμερα «κληρώνει» για το click away