ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Θα μάθεις πολύ καλά ποιοι είναι οι «τρελοί» Τούρκοι

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Θα μάθεις πολύ καλά ποιοι είναι οι «τρελοί» Τούρκοι

Απίστευτη επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την τουρκική Βουλή, απειλώντας τον μάλιστα, πώς θα μάθει πολύ καλά ποιοι είναι οι «τρελοί» Τούρκοι.

Αφορμή για αυτή την αήθη επίθεση είναι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την Λευκωσία για το Κυπριακό, όπου επανέλαβε πως γνώμονας για την επίλυσή του είναι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Μετά τις συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με προκαλεί», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Πώς θα τα βρούμε αν είσαι τόσο προκλητικός. Πρώτα πρέπει να μάθεις τα όριά σου, αν θες να συζητήσουμε ειρηνικά», πρόσθεσε ο «σουλτάνος».

Παράλληλα, μίλησε ειρωνικά για τη βοήθεια που περιμένει η Ελλάδα από χώρες της Δύσης, τις οποίες αποκάλεσε «βουνά» χρησιμοποιώντας μια αλληγορική έκφραση. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, τα «βουνά έχουν χιόνια» και ως εκ τούτου, «κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει».

«Είναι προφανές αυτό που κάνετε στα νησιά. Μην με προκαλείς, ξέρεις τη θέση σου. Τίναξες στον αέρα τις διαπραγματεύσεις. Βασίζεσαι στην υποστήριξη των χωρών της Δύσης, αλλά στις "κορυφές αυτών των βουνών", που εμπιστεύεσαι, το χιόνι έχει πέσει και κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει. Λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας, θα μάθεις ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι», είπε, αναφερόμενος στο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών.

«Τώρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο, εκτός από την λύση των δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι. Δεν υπάρχει Ομοσπονδία, το ξεπεράσαμε», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο