ΕΘΝΙΚΑ

Αποχώρησε από το Αιγαίο το «Τσεσμέ» - Καμία κινητικότητα από τον τουρκικό στόλο

Αποχώρησε από το Αιγαίο το «Τσεσμέ» - Καμία κινητικότητα από τον τουρκικό στόλο

Αν και σήμερα ξεκινά η μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση των Τούρκων με την ονομασία «Mavi Vatan - Γαλάζια πατρίδα», μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποιο σκάφος με την ημισέληνο στο Αιγαίο. 

Εκτός της παράνομα δεσμευμένης περιοχής στο Αιγαίο βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (25.02) το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πλέει στον κόλπο της Σμύρνης, μετά από ένα τετραήμερο στο κεντρικό Αιγαίο, κατά το οποίο η Άγκυρα επιχείρησε να δυναμιτίσει το κλίμα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη, η Άγκυρα ισχυρίστηκε ψευδώς πως ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το «Τσεσμέ», με την ελληνική πλευρά να διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς. Μάλιστα, υποστήριξαν πως τα ελληνικά μαχητικά εξαπέλυσαν chaff και flares. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ξεκινά και η μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία «Mavi Vatan - Γαλάζια πατρίδα», με τους Τούρκους να σχεδιάζουν να βγάλουν στο Αιγαίο σχεδόν το σύνολο του στόλου τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα βγουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, δημιουργώντας πολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πάντως, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (25/02) κανένα τουρκικό πλοίο δεν έχει αποπλεύσει από τουρκικό ναύσταθμο προς το Αιγαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν