ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: «Πυροβολισμοί Τούρκων κατά της Frontex» - Τι αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο Newsbomb.gr

Έβρος: «Πυροβολισμοί Τούρκων κατά της Frontex» - Τι αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο Newsbomb.gr

Τι υποστηρίζουν οι Γερμανοί - Τι αναφέρουν στρατιωτικές πηγές και κάτοικοι του Έβρου για τη δράση των Τούρκων κοντά στο ποτάμι. 

Σαν να μην έφταναν οι προκλήσεις από θάλασσα και αέρα στο Αιγαίο, οι Τούρκοι φαίνεται πως δημιουργούν νέα εστία έντασης στον Έβρο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα, περίπολο της Frontex άκουσε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμό. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, την ώρα που περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN TV, Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο, φαίνεται να έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια επεισόδια, ενώ υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Εβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τουρκικοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε δύο δόσεις, την Παρασκευή και την Κυριακή κάτω από το παρατηρητήριο Γεμιστής, με τις τοπικές Αρχές στον Έβρο να αναφέρουν πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο από την τουρκική πλευρά. «Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ. Ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία έχει δεχτεί πυρά Τούρκων», αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ισχυρισμοί των Γερμανών της Frontex δεν είναι απαραίτητα ψευδείς καθώς, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πολύ συχνά όπλα, ακόμα και κατά τη διάρκεια γλεντιών. «Ο ρόλος της Frontex είναι να καταγράφει κάθε περιστατικό και να ενημερώνει όλες τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα. Ενημερωνόμαστε για κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο στον Έβρο», αναφέρουν στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές στο Newsbomb.gr.

Το σημαντικό είναι πως η Κομισιόν είναι ενήμερη για τα περιστατικά που σημειώνονται στον Έβρο και τα λαμβάνει ασφαλώς υπόψιν της για την στάση που διατηρεί απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενίσχυση 400 ευρώ: Τότε θα πάρουν τα χρήματα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες