ΕΘΝΙΚΑ

«Καταδικάστε τις τουρκικές υπερπτήσεις»

«Καταδικάστε τις τουρκικές υπερπτήσεις»

«Η Ελλάδα προφανώς δεν πάσχει από εθνικό μαζοχισμό», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από την ΕΕ να καταδίκη των υπερπτήσεων της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υποχρεώνεται σε υπέρογκες αμυντικές δαπάνες, λόγω της υπαρκτής απειλής εξ ανατολών.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις και την οικονομική διάσταση της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο, καθώς η Ελλάδα συνεχίζει τις υψηλές αμυντικές δαπάνες, παρά την τεράστια κρίση της οικονομίας.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, κ. Γιλμάζ, στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την αγορά 100 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 εντός της επόμενης τριετίας, με συνολικό κόστος 16 δισ. δολάρια, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις ετήσιες δαπάνες 3%-3,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα δεν πάσχει από εθνικό μαζοχισμό. Οι Έλληνες πολίτες δεν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το να δίνουν από το υστέρημά τους, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Το αισθάνονται ως καθήκον γιατί βλέπουν, αισθάνονται και πιστεύουν ότι υπάρχει ζώσα απειλή εξ Ανατολών», υπογράμμισε.