ΕΘΝΙΚΑ

Σαρλ Μισέλ: «Δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας»

Σαρλ Μισέλ: «Δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας»

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σε ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Η συμπεριφορά της Άγκυρας είναι απρόβλεπτη δηλωσε ο Σαρλ Μισέλ, ερωτηθείς εάν αναμένει από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνέχεια της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι «εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας, στο οποίο η Τουρκία παίζει έναν ρόλο σε επίπεδο περιφερειακό και δη στη Λιβύη, στη Συρία και στον Καύκασο. Από την πλευρά μου, εστίασα στο να μεταφέρουμε το μήνυμα της Ε.Ε με τρόπο πειστικό», όπως αναφέρει η «Les Echos».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως τόσο εγώ όσο και η Ούρσουλα ήμασταν σαφείς. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα διατηρήσει και θα ενισχύει την αποκλιμάκωση απέναντι στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φάκελος Μένιος Φουρθιώτης»: Το χρονικό της υπόθεσης που έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό