ΕΘΝΙΚΑ

Ιάκωβος Τσούνης: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον θάνατό του

Ιάκωβος Τσούνης: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον θάνατό του
InTime

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του 97χρονου Ιάκωβου Τσούνη, του εφοπλιστή που δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για την απώλεια ενός άξιου τέκνου της χώρας έκανε λόγο στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα.

«Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της. Και όλοι σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη. Του ανθρώπου, που υπηρέτησε τη χώρα από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Που στάθηκε δίπλα της, σταθερός και σεμνός ευεργέτης, για δεκαετίες ολόκληρες. Και λίγο πριν από τη δύση της μακράς και δημιουργικής ζωής του, δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», ανέφερε η δήλωση του πρωθυπουργού.

Σακελλαροπούλου: Θλίψη σε όλους τους Έλληνες

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «έφυγε» ένας γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος.

«Εθνικός ευεργέτης, γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος, ο Ιάκωβος Τσούνης, με το ήθος και τη μεγάλη προσφορά του ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνει στη χώρα μια σπουδαία κληρονομιά. Η απώλειά του προκαλεί θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη», ανέφερε το μήνυμα της κ. Σακελλαροπούλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Ζωσμένη» με 1.350 μολύνσεις η Αττική - «Πονοκέφαλος» η Θεσσαλονίκη