ΕΘΝΙΚΑ

Η ταπείνωση των Τούρκων: Παίζουν ξύλο για το ψωμί – Οργή λαού για Ερντογάν

Η ταπείνωση των Τούρκων: Παίζουν ξύλο για το ψωμί – Οργή λαού για Ερντογάν

Οι πολίτες πεινάνε και ο «σουλτάνος» απαντά με προπαγάνδα περί «Γαλάζιας πατρίδας», φαραωνικά έργα και κοιτάσματα φυσικού αερίου – Κίνδυνος πλήρους εκτροχιασμού της κατάστασης.

Την ώρα που ο οραματιστής του νέο-οθωμανισμού συνεχίζει να χτίζει πολυτελή παλάτια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και προαναγγέλλει φαραωνικά έργα, όπως διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη, η φτωχοποίηση της τουρκικής κοινωνίας κάνει το γύρο του κόσμου.

Στη σύγχρονη Τουρκία, στη χώρα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν οραματίζεται να γίνει η προστάτιδα όλου του ισλαμικού κόσμου, η κατάσταση τείνει να εκτροχιαστεί τελείως.

Οι πολίτες δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμη και τα βασικά είδη, όπως ψωμί, ενώ οι εικόνες με τους πολίτες να παίζουν ξύλο στην Κωνσταντινούπολη για ένα καρβέλι, προκαλούν θλίψη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι γείτονες.

Ταγίπ Ερντογάν και αντιπολίτευση διαγκωνίζονται πλέον όχι για να κερδίσουν έδαφος με τις ιδέες και τις πολιτικές τους, αλλά μοιράζοντας ψωμί σε όσους το έχουν ανάγκη. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι που έφερε ακόμη και συγκρούσεις με ξύλο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Την ώρα που ο λαός εξαθλιώνεται και ταπεινώνεται από την πείνα και την ανεργία, η τουρκική προπαγάνδα κάνει… θραύση, με βίντεο που δείχνουν τα σχέδια Ερντογάν για την περίφημη «Γαλάζια Πατρίδα» και την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τα σύνορα της καρδιάς του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Όμως, έχει φτάσει πλέον η στιγμή όπου το αίσθημα της πείνας είναι τόσο έντονο που δεν μπορεί κανένας να το ξεγελάσει με εθνικιστικές κορώνες και ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Το καθεστώς Ερντογάν αν και προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης απ’ όπου και αν προέρχεται, φαίνεται ότι πλέον αδυνατεί να τις ελέγξει όταν η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο. Και σήμερα βρισκόμαστε σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Ο Ερντογάν θα συνεχίσει να επιβιώνει για όσο περισσότερο μπορεί με το δήθεν όραμα του νεοοθωμανισμού. Στην ουσία όμως, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μανδύα που καλύπτει την σκληρή πραγματικότητα της φτώχειας, της οπισθοδρόμησης και του αυταρχισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές