ΕΘΝΙΚΑ

Ευρωκοινοβούλιο:Αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Μεϊμαράκης
InTime News

Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι, εάν ο Τούρκος πρόεδρος «δεν αλλάξει συμπεριφορά θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε στον πλήρη τερματισμό των συζητήσεων». 

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε, επίσης, ότι η Έκθεση Προόδου -που τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ΕΚ- είναι «η χειρότερη για την Τουρκία» και, όπως είπε, «δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι, γιατί ο Ερντογάν με τη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά του θέτει από μόνος του εαυτόν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εκβιάζει και πάλι την Ευρώπη, απειλεί με γκιλοτίνες και πάλι Ευρωπαίους ηγέτες, επιτίθεται ξανά στον Αμερικανό πρόεδρο, που αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων, εκμεταλλεύεται την κρίση στη Μέση Ανατολή εμφανιζόμενος ως προστάτης του μουσουλμανικού κόσμου, απαξιώνει διεθνείς Συμβάσεις, όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης και του Μοντρέ, και χρησιμοποιεί αυτά τα θέματα για να συσπειρώσει το ακραίο ακροατήριό του, διότι η δημοτικότητά του καταρρέει και η πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών στρέφει το βλέμμα στη Δύση».

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η έκθεση που συζητάμε σήμερα είναι η χειρότερη για την Τουρκία και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι, γιατί ο Ερντογάν με τη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά του θέτει από μόνος του εαυτόν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ο Τούρκος πρόεδρος:

Εκβιάζει και πάλι την Ευρώπη, απειλεί με γκιλοτίνες και πάλι Ευρωπαίους ηγέτες, επιτίθεται ξανά στον Αμερικανό Πρόεδρο που αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων, εκμεταλλεύεται την κρίση στη Μέση Ανατολή εμφανιζόμενος ως προστάτης του μουσουλμανικού κόσμου, απαξιώνει διεθνείς Συμβάσεις όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης και του Μοντρέ και χρησιμοποιεί αυτά τα θέματα για να συσπειρώσει το ακραίο ακροατήριό του, διότι η δημοτικότητά του καταρρέει και η πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών στρέφει το βλέμμα στη Δύση.

Όσο και αν πιστεύουμε ότι η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό εταίρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούμε να δίνουμε συνεχώς πίστωση χρόνου σε έναν αυταρχικό ηγέτη που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αξίες.

Η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, είναι ένα δυνατό και ισχυρό μήνυμα προς τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος αν δεν αλλάξει συμπεριφορά θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε στον πλήρη τερματισμό των συζητήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Λύματα: Σταθερή η κατάσταση στην Αττική - Πού σημειώθηκε «έκρηξη» 198%