ΕΘΝΙΚΑ

Τσαβούσογλου στην Θράκη: Πρόκληση σε κάθε βήμα - Μετά το προξενείο επισκέφτηκε «τουρκικό σχολείο»

Τσαβούσογλου στην Θράκη: Πρόκληση σε κάθε βήμα - Μετά το προξενείο επισκέφτηκε «τουρκικό σχολείο»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτός από την «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη, ανακάλυψε και... «τουρκικό σχολείο»

Προκλητικός σε κάθε του βήμα επί ελληνικού εδάφους εμφανίζεται ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος όπως φαίνεται θέλει να παίξει ένα βρώμικο παιχνίδι στην Θράκη, χρησιμοποιώντας όσα μέσα έχει διαθέσιμα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ύστερα από τις επαφές που είχε στο τουρκικό προξενείο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής, όπου συνομίλησε με προσωπικό και μαθητές, θέτοντας θέμα αμοιβαίας παρουσίας Τούρκων καθηγητών στην Ελλάδα και Ελλήνων στην Τουρκία.

«Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Κατά την αναχώρηση του από το μειονοτικό σχολικό συγκρότημα, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με μουσουλμάνους περίοικους. Ένας από αυτούς μάλιστα, ευχήθηκε μακροημέρευση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφθηκε τον τάφο του πολιτικού Αχμέτ Σαδίκ. Ο Σαδίκ θεωρείται από τους σημαντικούς πολιτικούς εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Την δεκαετία του 1980 ήταν υπό την προστασία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεσούτ Γιλμάζ και παράλληλα συνδέθηκε με εθνικιστικούς οργανισμούς στην Τουρκία.

Όπως ανέφερε το Xronos.gr, και σε αυτή την επίσκεψή του επετράπη η δημοσιογραφική κάλυψη εντός του χώρου του γεγονότος μόνο στους Τούρκους δημοσιογράφους που απάρτιζαν την αποστολή του κι όχι στους Έλληνες, συμπεριλαμβανόμενου και του μειονοτικού Τύπου που παρέμεινε εκτός.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ – που έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος από τους Πομάκους της Θράκης, και επισκέφτηκε τα Πομακοχώρια- προέβη σε επανειλημμένες αναφορές σε «τουρκική μειονότητα», καθώς, ως προς τη συνάντησή του με τους ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, εξέφρασε τη στήριξή του, λέγοντας ότι «η δουλειά τους συμβάλλει πολύ στη διατήρηση και την ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας».

Νωρίτερα είχε κάνει και άλλη αντίστοιχη αναφορά, κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη για την επίσκεψή του- στην οποία προσέδωσε «ιδιωτικό» χαρακτήρα- στη Θράκη, εν όψει των επίσημων συναντήσεών του στην Αθήνα.

Λίγο πριν αναχωρήσει είχε πει πως πηγαίνει στην Ελλάδα με «θετική ατζέντα», προσθέτοντας πως «τους υποδεχτήκαμε θετικά και περιμένουμε την ίδια προσέγγιση από την άλλη πλευρά».

Πέταξε για Αθήνα

Αναχώρησε οδικώς λίγο μετά τις 3 για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί μεταβαίνει αεροπορικώς στην Αθήνα, όπου αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ειδικότερα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δενδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13.15

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Μίλησε η ψυχολόγος της Καρολάιν - Τι είπε για τον σύζυγό της