ΕΘΝΙΚΑ

Μοναχός Ιωσήφ: Ο σύγχρονος προστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων- Οι σημαίες στον γκρεμό που προκαλούν δέος

Μοναχός Ιωσήφ: Ο σύγχρονος προστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων- Οι σημαίες στον γκρεμό που προκαλούν δέος

Πώς ανταποδίδουν αεροπολάνα, ελικόπτερα και πλοία - Ακόμα και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έσπευσε την Παρασκευή (18/06) να πάρει την ευλογία του

Από τα Βυζαντινά χρόνια, η Παναγία μας, ως Υπέρμαχος Στρατηγός καθοδηγεί τα Ελληνικά Όπλα και υπερασπίζεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ελληνικό Έθνος.
Όντας υπό την σκέπη και την προστασία της Μητέρας του Θεού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταγράψει σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών και όχι μόνο.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε πρόκληση, σε κάθε αποστολή, η Παναγία στέκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα πληρώματα των πλοίων και των υποβρυχίων, τους πιλότους και τους τεχνικούς των αεροσκαφών και το κάθε στέλεχος και στρατιώτη του Στρατού Ξηράς να έχουν προστάτιδα την Πλατυτέρα των Ουρανών.

Στο Περιβόλι της Παναγιάς, στον Άγιον Όρος υπάρχει ένας μοναχός που ευλογεί τα πλοία, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για τον Μοναχό Ιωσήφ, τον Γέροντα που βρίσκεται στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά στη Βίγλα του Αγίου Όρους. Μία μονή που κυριολεκτικά κρέμεται στην άκρη του γκρεμού, μια ανάσα από τα βράχια του ακρωτηρίου Άκραθως.

Ο κατά κόσμον Χρήστος Μπαϊρακτάρης είναι 54 ετών. Κατάγεται από το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας και από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 μονάζει στο Άγιον Όρος. Από το 1989 έχει αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του, στην άκρη του… πουθενά, πάνω στα βράχια του Ακρωτηρίου Άκραθως, πάνω από ένα γκρεμό βάθους 300 μέτρων. Μόνος με το Θεό…

Ο Γέροντας Ιωσήφ

Θεωρείται μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, με την Πολεμική Αεροπορία μάλιστα να του έχει δωρίσει ακόμα και στολή πιλότου στην οποία αναγράφεται το όνομά του. Οι χειριστές των μαχητικών μας αεροσκαφών προσεγγίζουν σχεδόν καθημερινά το μοναστήρι της Βίγλας, με τον Γέροντα Ιωσήφ να βγαίνει αμέσως από το κελί του κουνώντας ρυθμικά την τεράστια ελληνική και την βυζαντινή σημαία. Οι πιλότοι μας ανταποδίδουν κουνώντας δεξιά και αριστερά τα φτερά τους. «Να έχετε την ευχή μου! Γυρίστε πίσω υγιείς και πάντα νικητές…», φωνάζει, ενώ η φωνή του χάνεται από το εκκωφαντικό πέρασμα των μαχητικών.

«Τους αγαπώ όλους σαν παιδιά μου. Κάποιους τους έχω γνωρίσει κι απο κοντά», είχε πει ο ερημίτης Ιωσήφ σε παλαιότερη συνέντευξή του. «Κάθε μέρα, όταν ακούσω το θόρυβο των αεροπλάνων πετιέμαι από το κελί μου. Βγαίνω έξω και κυματίζω την Ελληνική σημαία. Δακρύζω από συγκίνηση, καθώς αυτά τα νέα παιδιά έρχονται πάντα ύστερα από οποιαδήποτε αποστολή στο Αιγαίο να με χαιρετίσουν και να τους δώσω την ευχή μου».

Το ίδιο ακριβώς έκανε την Παρασκευή (18/06) και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πετώντας δίπλα από το μοναστήρι και παίρνοντας την ευχή του Μοναχού Ιωσήφ που βγήκε στο μπαλκόνι κουνώντας την ελληνική σημαία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πάνω από το Μοναστήρι της Βίγλας την Παρασκευή (18/06).

Τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού επίσης περνούν κάτω από το μοναστήρι ζητώντας την ευλογία του Γέροντας Ιωσήφ. «Ο Θεός θα σας προστατέψει, μόνο παρακαλέστε τον. Μην ανησυχείτε. Δεν θα σβήσει η Ελλάδα γιατί το θέλει ο ίδιος ο Θεός και την προστατεύει η Παναγία μας. Θεοσκέπαστα… και εσείς και οι οικογένειές σας», διαμηνύει στα πληρώματα των πυραυλακάτων του Στόλου, οι οποίες ανταποδίδουν το χαιρετισμό με κόρνες και φωτοβολίδες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τα μυστικά που αποκάλυψε το ημερολόγιο της Καρολάιν