ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση: Τουρκικά αλιευτικά κάνουν «βόλτες» νότια της Σύρου

Τουρκικό σκάφος
Τουρκικά αλιευτικά κάνουν «βόλτες» νότια της Σύρου
Logos Typos

Νέες προκλήσεις από τουρκικά αλιευτικά τα οποία κόβουν ανενόχλητα... βόλτες στη νότια πλευρά της Σύρου

Οι κάτοικοι της Σύρου έγιναν για ακόμα μία φορά θιασώτες τουρκικών αλιευτικών τα οποία περνούν ανενόχλητα στη νότια πλευρά του νησιού.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, όταν τέσσερα αλιευτικά σκάφη της γείτονας χώρας έπλεαν νότια της Σύρου, με κατεύθυνση το ανατολικό Αιγαίο και τα τουρκικά παράλια.

Στο βίντεο που εξασφάλισε η ιστοσελίδα Logos Typos φαίνεται ένα από τα αλιευτικά να κινείται με χαμηλή ταχύτητα, σέρνοντας μάλιστα πίσω του και ιχθυοκλωβό.

Άμεση, παρόλα αυτά, ήταν η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Σύρου. Λιμενικό σκάφος πλεύρισε αμέσως τα αλιευτικά, προκειμένου να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

«Επρόκειτο για τέσσερα τουρκικά αλιευτικά. Σκάφος του λιμενικού βρέθηκε εκεί και έκανε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους. Τα σκάφη αυτά διαπλέουν όλο το σύμπλεγμα των Κυκλάδων και κατευθύνονται προς το ανατολικό Αιγαίο», τόνισε στην τοπική ιστοσελίδα, o Λιμενάρχης Σύρου Γιάννης Βαμβακούσης.

Οι χαμηλές ταχύτητες με τις οποίες πλέουν τα συγκεκριμένα σκάφη δίνουν την εντύπωση ότι ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όπως μας αναφέρει ο κ. Βαμβακούσης, ο οποίος επισημαίνει ότι «η υπηρεσία μας βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις».

Πηγή Logos Typos

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»