ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτες προκλήσεις Μπαχτσελί - «Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική»

Απίστευτες προκλήσεις Μπαχτσελί - «Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική»

Ανεβάζει την ένταση ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων για το κυπριακό.

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος τόνισε πως η Κύπρος είναι τουρκική!

Στη δήλωσή του είπε χαρακτηριστικά: «47 χρόνια μετά έχει φανερωθεί το πολιτικό και στρατηγικό αποτέλεσμα της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974 και στον ορίζοντα εμφανίστηκε το Τουρκικό κράτος της Κύπρου. Έχει κλείσει κάθε δρόμος της επιστροφής. Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική.»

Και προσέθεσε: «Στις σημερινές συνθήκες είναι αδύνατο το ενδεχόμενο να ιδρυθεί ένα ομοσπονδιακό κράτος στην Κύπρο. Όλοι πρέπει να αποδεχθούν πως στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστά κράτη. Η άρνηση της αποδοχής αυτής της πραγματικότητας από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τους Τουρκοκύπριους.»

Τέλος, τόνισε πως «είναι ορθή η απόφαση του ανοίγματος της Αμμοχώστου και για μας θεωρούνται ως μη γενόμενες οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Θα «βράσει» η χώρα - Πού θα χτυπήσουν 45αρια - Τι να προσέξουν οι πολίτες