ΕΘΝΙΚΑ

28η Οκτωβρίου: Το θρυλικό Spitfire και τα F-16 θα πετάξουν πάνω από τη Θεσσαλονίκη

Spitfire και F-16
In Τime

Με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζευς» θα πραγματοποιήσουν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ενόψει της σημερινής παρέλασης, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας «Spitfire» αλλά και F-16 έκαναν δοκιμαστική και εντυπωσιακή διέλευση την Τετάρτη πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Το Spitfire ΜJ755 συγκεκριμένα, που θα πετάξει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, είναι ιστορικό αεροσκάφος. Ανακατασκευασμένο και ανανεωμένο, το Spitfire MJ755 ήταν μαχητικό αεροσκάφος των Συμμαχικών δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται πως ανακατασκευάστηκε στην Αγγλία και ουσιαστικά «αναγεννήθηκε» μετά από την πρωτοβουλία του Πίτερ Λιβανός και του Ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», μια επένδυση που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί του πέταξε και το F-16 «ΖΕΥΣ». Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να το δει να «σκίζει» τον ουρανό της πόλης, όπως γίνεται σε κάθε παρέλαση τα τελευταία χρόνια και θα προκαλέσει για μία ακόμα φορά δέος με τις πτήσεις του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά - Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε»

Έφη Κακαράντζουλα: Καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Φώφη Γεννηματά: Συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα οι επικήδειοι των παιδιών της - «Αντίο μαμά...»