ΕΛΛΑΔΑ

Νέα «ψυχρολουσία» σήμερα με τα κρούσματα: Μπορεί να ξεπεράσουν και τα 5.000

«Συναγερμός»για τη Βόρεια Ελλάδα
«Συναγερμός»για τη Βόρεια Ελλάδα
Intimenews

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των τελευταίων ημερών

Περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας αναμένεται να καταγραφεί σήμερα, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν πως αναμένεται τα νέα κρούσματα να αγγίξουν ή να ξεπεράσουν τις 5.000.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Γεραπετριτης, Πλεύρης, Γκάγκα.

Η εκτόξευση των νέων μολύνσεων σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση των διασωληνωμένων έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, με τους ειδικούς να εισηγούνται νέα μέτρα για προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, με την πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται και το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε παρεμβάσεις για τη στήριξή του.

Ενδεικτικό της κατάστασης του συναγερμού είναι το γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό του Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο και με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών αλλά και της προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθεί η επόμενη φάση των μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον Μπάμπη Ζαχαρόπουλο: Πήγε τον πατέρα του στο νοσοκομείο, δεν άντεξε και πέθανε

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι

Σάλος με τη δήλωση Πορτοσάλτε για τους ντελιβεράδες (vid)