ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Λάανετ: Ισχυρές συμμαχίες της Ελλάδα σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Κατά την συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Κάλε Λάανετ
Intime News

«Η Ελλάδα πάντοτε υποστήριζε και εμπλεκόταν σε πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και ασφάλεια στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον  Εσθονό ομόλογο

«Μια αποτυχία να ανταπεξέλθουμε στις απειλές και προκλήσεις στην κυριαρχία μας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα είχε σίγουρα αρνητική επίδραση και συνέπειες στη σταθερότητα και ασφάλεια των περιοχών μας και της Ευρώπης γενικά», παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Εσθονό ομόλογο του Κάλε Λάανετ (Kalle Laannet), στο Ταλίν.

«Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να παρέχουμε υποστήριξη σε αυτές τις χώρες στη "γειτονιά" εντός της ακτίνας του Αφγανιστάν και να συνεργαζόμαστε για να αποφύγουμε μια ανθρωπιστική κρίση και τη μετατροπή των μεταναστευτικών ροών σε όπλα εναντίον των χωρών μας» πρόσθεσε.

«Η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, μας προκαλεί ανησυχία. Όποτε παρουσιάζεται κάποιος κίνδυνος στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, πρέπει να υπάρχει συνεργασία, στοχεύοντας στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Η Λευκορωσία θα πρέπει να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Λάανετ. «Η Εσθονία υποστηρίζει πλήρως την ολόπλευρη προσέγγιση της ασφάλειας. Η αμοιβαία κατανόηση των ζητημάτων ασφαλείας είναι η καλύτερη διασφάλιση για τη λειτουργία της Συμμαχίας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πάντοτε υποστήριζε και εμπλεκόταν σε πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και ασφάλεια στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και αλλού. Έχουμε οικοδομήσει ισχυρές συμμαχίες με χώρες στην ευρύτερη περιοχή, βασισμένοι στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και της συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ανεξαρτησίας στην πλατεία Ελευθερίας του Ταλίνκαι και επισκέφθηκε το Κέντρο Αριστείας Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ ( CCDCOE/ΝΑΤΟ (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence)). Το CCDCOE λειτουργεί στην Εσθονία από τον Μάιο του 2008 με αντικειμενικό σκοπό την ανάπτυξη ικανοτήτων, συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών της Συμμαχίας και των εταίρων της σε θέματα Κυβερνοάμυνας (Cyber Defence).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» με 8.613 νέα - 46 θάνατοι και 486 διασωληνωμένοι

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πού αναμένονται βροχές και ισχυροί άνεμοι