ΕΘΝΙΚΑ

«Κόκκινο πανί» ο Δένδιας για τους Τούρκους - Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ

«Κόκκινο πανί» ο Δένδιας για τους Τούρκους - Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ
Διάλογο στα... μέτρα της Τουρκίας θέλει ο Ακάρ

Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας ο Νίκος Δένδιας 

Την εμμονή τους απέναντι στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά οι Τούρκοι. Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που μέρα παρά μέρα βάζει στο στόχαστρό τον Έλληνα ΥΠΕΞ σειρά πήρε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Οι δηλώσεις Δένδια με τις οποίες ζήτησε από την Άγκυρα να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο προκάλεσαν την οργή Ακάρ.

Με σημερινές του δηλώσεις οκατηγόρησε την Ελλάδα, και ειδικά κάποιους πολιτικούς της, για «επιθετική ρητορική» που «κλιμακώνει την ένταση» ανάμεσα στις δύο χώρες, παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά τα γεγονότα σύμφωνα με τη τουρκική λογική και μεθοδεύσεις.

«Αν και είμαστε πάντα υπέρ των καλοπροαίρετων συνομιλιών, του διαλόγου, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, η γειτονική μας Ελλάδα και ιδιαίτερα ορισμένοι πολιτικοί, συνεχίζουν την αντιτουρκική ρητορική τους διαστρεβλώνοντας σκόπιμα συγκεκριμένα γεγονότα και στη συνέχεια με επιθετική ρητορική κλιμακώνουν την ένταση. Προσπαθούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία ως στοιχείο επίθεσης κατά της Τουρκίας. Όλοι βλέπουν ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι καλή, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, και ότι αυτό που γίνεται -παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ- είναι εξαιρετικά λανθασμένες» δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα έχοντας προφανώς στο μυαλό του μια ατζέντα που θα περιλαμβάνει θέματα που δεν τίθενται από τη χώρα μας ούτε σε συζήτηση, ούτε βέβαια σε διαπραγμάτευση.

Αμέσως μετά την πρόσκληση για διάλογο στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έσπευσε να «διαφημίσει» τις παράνομες και προκλητικές δραστηριότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.