ΕΘΝΙΚΑ

Ποια Ουκρανία; «Μάχη» και στο Αιγαίο - Σε 60 παραβιάσεις προχώρησαν οι Τούρκοι - Δύο εμπλοκές

Ποια Ουκρανία; «Μάχη» και στο Αιγαίο - Σε 60 παραβιάσεις προχώρησαν οι Τούρκοι - Δύο εμπλοκές

Ανόητοι, επικίνδυνοι και θρασύδειλοι. Αυτοί είναι οι Τούρκοι, που συνεχίζουν τις παράλογες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αρχιπέλαγος. 

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα αγωνία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με Ρώσους και Ουκρανούς να συγκρούονται σε τουλάχιστον τέσσερα πεδία μαχών, οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο δημιουργώντας συνθήκες έντασης.

Για μια αμόμη μέρα, τουρκικά μαχητικά επιδόθηκαν στην ηλίθια τακτική των παραβιάσεων του FIR Αθηνών, με μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. Πιο συγκεκριμένα επτά σχηματισμοί από μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα πέντε οπλισμένα και τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου προχώρησαν σε συνολικά 60 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Από τις 60 παραβιάσεις οι 12 έγιναν από τα τουρκικά μαχητικά, ενώ οι υπόλοιπες από το αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και από ένα UAV.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις πολεμικές Μοίρες ετοιμότητας αναγνωρίζοντας και αναχαιτίζοντας τους προκλητικούς Τούρκους, ενώ σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές.