ΕΘΝΙΚΑ

Παρασημοφορείται ο πρόξενος Ανδρουλάκης - «Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε αλλά θα είναι δύσκολο»

Παρασημοφορείται ο πρόξενος Ανδρουλάκης - «Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε αλλά θα είναι δύσκολο»
Ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών - Η νέα αποστολή του
INTIME

Ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών - Η νέα αποστολή του

Με τα πιο θερμά λόγια υποδέχθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα την Κυριακή μετά την «οδύσσεια» της απομάκρυνσής του από την Ουκρανία.

Ο Νίκος Δένδιας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά του και του μετέφερε τόσο τα δικά του συγχαρητήρια όσο και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα προτείνει την παρασημοφόρηση του κ. Ανδρουλάκη αλλά και των προξένων Δόβτση και Κωστελένιου που βρέθηκαν στην Ουκρανία την δύσκολη περίοδο του πολέμου προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό έχει ήδη συμφωνήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είναι καλό να δημιουργούμε παραδείγματα. Έβαλαν μπροστά τη ζωή τους, τίμησαν την Ελλάδα και το διπλωματικό σώμα» είπε για τους τρεις Έλληνες διπλωμάτες ο Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε δύο αποφάσεις:

  • Η μια αφορά τη δημιουργία ομάδας συντονισμού και υποδοχής ομογενών στο Βουκουρέστι επικεφαλής της οποίας θα είναι ο πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης ο οποίος θα μεταβεί στη Ρουμανία αύριο, Τετάρτη
  • Η δεύτερη αφορά δύο επίσημες νότες προς μεν την Ουκρανία να βοηθήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη και προς δε τη Ρωίσα να μην την εμποδίσει

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε, μάλιστα, την απόφασή του να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού προς τη Μαριούπολη.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «εκεί που στέκεται ο πατέρας μου πριν από 13 χρόνια έδωσα τον όρκο του διπλωμάτη τον οποίο προσπάθησαν να τιμήσω και να τηρήσω. Να στηρίξετε και να αγαπήσετε το ΥΠΕΞ γιατί οι άνθρωποί του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αν σπάσει αυτή η γραμμή, της διπλωματίας και του διαλόγου βλέπουμε όλοι τα αποτελέσματα. Θα θέλαμε όλη σας τη στήριξη και λίγο περισσότερα μέσα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε, τέλος, όλους όσοι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στον ίδιο και την οικογένειά του λέγοντας «θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε, θα είναι δύσκολο αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Διαβάστε επίσης:

Έφτασε στην Αθήνα ο πρόξενος της Μαριούπολης - «Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έμειναν πίσω»