ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός Ερντογάν: Μιλά για στρατιωτικές επιτυχίες της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Για στρατιωτικές επιτυχίες -μεταξύ άλλων στο Αιγαίο- μίλησε με προκλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
AP

Σε νέες ανιστόρητες εθνικιστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Για στρατιωτικές επιτυχίες -μεταξύ άλλων στο Αιγαίο- μίλησε με προκλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποθεώνοντας σε ένα προπαγανδιστικό-λαϊκίστικό παραλήρημα την ισχύ του τουρκικού στρατού σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Ο ίδιος στη συνέχεια μίλησε και για διεκδικήσεις της χώρας του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Γνωρίζετε πως τα βιβλία ιστορίας μας περιγράφουν ως στρατιωτικό έθνος. Πολλές φορές αποδείξαμε πως όταν γίνει λόγος για την υπεράσπιση της πατρίδας, όλοι από 7 ως 77 χρόνων τρέχουμε για το καθήκον, αλλά και κάτι που είναι ακόμη σημαντικότερο, εκπληρώνουμε με επιτυχία αυτόν τον αγώνα. Συγκρίνοντας τους ανθρώπους μας με άλλες κοινωνίες, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε πως η δουλειά του στρατιώτη δεν είναι τόσο δουλειά όπλου αλλά καρδιάς. Λόγω της πλέον παλιάς κρατικής παράδοσης στον κόσμο, από το παρελθόν ως σήμερα, είμαστε μια χώρα με τον στρατό της», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συνοριακή στρατιωτική μονάδα στα σύνορα με το Ιράκ.

Ο «σουλτάνος» πήγε και ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για επιτυχίες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τη Συρία μέχρι και το Αιγαίο Πέλαγος. «Από την Συρία μέχρι την Λιβύη, από το Ιράκ μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ κι από την Μεσόγειο ως το Αιγαίο, σε πολλά μέρη, καταγράφοντας έπη με τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια στοιχεία μας, αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τις επιτυχίες που αποσπάμε. Βέβαια δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», ανέφερε.

«Είχαμε στην διάθεση μας έναν στρατό που υπό την σκιά της κηδεμονίας και των πραξικοπημάτων είχε δυσκολίες να αποδώσει τις πραγματικές του δυνατότητες. Με τις μεταρρυθμίσεις μας μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 14ης Ιουλίου, βλέπουμε πως οι ένοπλες δυνάμεις μας έφτασαν και πάλι σε αυτή την ένδοξη, διάσημη και αξιότιμη θέση που κατέχουν στην ιστορία» δήλωσε, κατέληξε τονίζοντας: «Δεν θα μπορέσουν να μας διαιρέσουν και δεν θα μπορέσουν να μας κομματιάσουν».