ΕΘΝΙΚΑ

Νταηλίκια των Τούρκων στο Αιγαίο: Μπαράζ υπερπτήσεων - Τράνταξαν τα τζάμια σε Οινούσσες, Παναγιά

Νταηλίκια των Τούρκων στο Αιγαίο: Μπαράζ υπερπτήσεων - Τράνταξαν τα τζάμια σε Οινούσσες, Παναγιά
INTIME

Φλερτάρουν συνεχώς με την ένταση οι Τούρκοι - Επικίνδυνες παραβιάσεις και υπερπτήσεις από τα τουρκικά μαχητικά - Τα καταδιώκουν συνεχώς οι Έλληνες χειριστές.

Στην ανόητη, ανούσια και επικίνδυνη πρακτική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου επιμένουν οι Τούρκοι, κλιμακώνοντας την ένταση στο Αρχιπέλαγος.

Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, με τους Έλληνες πιλότους να καταδιώκουν κάθε στιγμή τους Τούρκους στέλνοντας μήνυμα απόλυτης κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Την Μεγάλη Τετάρτη (20/04), οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις υπερπτήσεις από το πρωί, με ένα μαχητικό να πραγματοποιεί υπερπτήση στις 11.11 πάνω από το νησάκι Ζουράφα και μάλιστα σε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις στα 11.000 πόδια. Αφού έκανε το... κομμάτι του, το τουρκικό μαχητικό μαχητικό επέστρεψε άρον άρον στο FIR Άγκυρας.

Ωστόσο, στις 14.57, μια τετράδα τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, αυτή τη φορά ακόμα πιο χαμηλά, στα 10.000 πόδια, ενώ στις 15.06, ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τράνταξε τα παράθυρα στις Οινούσσες και την Παναγιά, πετώντας περνώντας πάνω από νησάκια, στα 1.000 πόδια.

Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν τα ψευτονταηλίκια τους στις 17.22, με ζεύγος τουρκικών F-16 να περνά και πάλι πάνω από Οινούσσες και Παναγιά στα 23.000 πόδια.

Τα ελληνικά μαχητικά κυνήγησαν τους Τούρκους σε κάθε τους ενέργεια και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι παρά το ότι εγκλωβίζονται συνεχώς στα «οπλα» των ελληνικών μαχητικών, συνεχίζουν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αμφισβητώντας έτσι την ελληνική κυριαρχία.