ΕΘΝΙΚΑ

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα μας προκαλεί με αισχρότητες στο Αιγαίο»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα μας προκαλεί με αισχρότητες στο Αιγαίο»

Στα εμμονικά ψεύδη, τις συκοφαντίες και την ανήθικη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας επιμένει το καθεστώς Ερντογάν, επιχειρώντας να παρουσιάσει τη χώρα μας ως παραβάτη της περιοχής.

Μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αλλά και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να προχωρά σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου σε όλες τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε τη λύση όλων των προβλημάτων μας με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της».

Στη συνέχεια ο Χουλουσί Ακάρ, μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας προς τους πρόσφυγες.

«Δυστυχώς, ο κόσμος αγνοεί τις κάθε είδους αισχρότητες, τη σκληρότητα και την απάνθρωπη μεταχείριση που εφαρμόζει η Ελλάδα απέναντι σε αθώους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μετά το τελευταίο περιστατικό της FRONTEX και τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα, αν και σε περιορισμένο βαθμό. Αν και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, η Ελλάδα δημιουργεί τεχνητές ατζέντες για να αποσπάσει την προσοχή και να συσκοτίσει το περιστατικό της FRONTEX».

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΑΜ, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την άσκηση Tiger Meet για να προβάλλει αξιώσεις και για το λόγο αυτό η Τουρκία αποσύρθηκε.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, δώσαμε εντολή στην πολεμική μας αεροπορία να αποσυρθεί από την άσκηση λόγω της κατάχρησης δικαιοδοσίας στο FIR, στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και στις περιοχές διάσωσης, καθώς και λόγω της προσπάθειας να χρησιμοποιηθεί η άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η πολεμική μας αεροπορία αποσύρθηκε από την άσκηση. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και οι νόμοι μας. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε το πείσμα και την ικανότητα να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο μας».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων