ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Δύο υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Δύο υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους
Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων

Επικίνδυνα αδιάφορη για το γεγονός ότι καθημερινά παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα με την τακτική των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά συνεχίζει να εμφανίζεται η Τουρκία αδιαφορώντας για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Τελευταίο επεισόδιο στην προκλητική στάση της Τουρκίας η διπλή υπερπτήση πάνω από δύο νησιά σε διάστημα δύο λεπτών το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα η πρώτη υπερπτήση έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 12:55 πάνω από το νησί Μακρονήσι και ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι. Και οι δύο υπερπτήσεις έγιναν στα 19.000 πόδια.

Λίγη ώρα νωρίτερα στην Τουρκία είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα με αφορμή μια σύντομη αναφορά του στο επιτυχημένο ταξίδι του στις ΗΠΑ και όσα είπε στο Κογκρέσο αλλά και στον πρόεδρο Μπάιντεν.

«Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, δεχόμαστε έτσι από τους γείτονέας μας νέους λεονταριασμούς αλλά όσο αυτοί απειλούν, τόσο εκτίθενται και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα-δίπλα αλλά αυτοί επιλέγουν να σταθούν απέναντι στο διεθνές δίκαιο, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και τελικά το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα σημαίνει ότι δεν θα δημοσιοποιούμε στα διεθνή φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας».

Σχετικές ειδήσεις