ΕΘΝΙΚΑ

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ανοιχτή πληγή τα Δωδεκάνησα για την Τουρκία - Καταλήφθηκαν άδικα

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ανοιχτή πληγή τα Δωδεκάνησα για την Τουρκία
Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας, έβαλε στο στόχαστρό του τα Δωδεκάνησα
ASSOCIATED PRESS

Συνεχίζεται το μπαράζ προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας, έβαλε στο στόχαστρό του τα Δωδεκάνησα, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του κόμματός του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

«Το θέμα των Δωδεκανήσων είναι μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα. Τα Δωδεκανήσα έχουν καταληφθεί άδικα. Υπό τις σημερινές συνθήκες, επιδεικνύονται όπλα στην Τουρκία σε 12 νησιά. Είτε κοιτάξουμε αυτό το πρόβλημα στρατηγικά, είτε από τη σκοπιά του δικαίου της καλής γειτονίας, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Η κλεμμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της. Είτε με θέληση είτε με το ζόρι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.

«Η Ελλάδα, που έχει κλιμακώσει τις εντάσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά. Οι 9 στρατιωτικές βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελούν απειλή για την εθνική μας ταυτότητα», πρόσθεσε σε άλλο σημείο, σύμφωνα με την cumhuriyet.

Νωρίτερα, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν δίστασε να επανέλθει στο αβάσιμο αίτημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εκτοξεύοντας και απειλές όσον αφορά την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών αυτών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Αnadolu o Τσαβούσογλου είπε ότι «αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει από αυτές τις παραβάσεις θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών αυτών» επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα έλεγε νωρίτερα στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Newsbomb.gr ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ότι η Τουρκία είναι αυτή που με τη στάση της αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.