ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία «γαυγίζει» αλλά η Ελλάδα δεν τρομάζει - «Κορώνες» Ερντογάν, ψύχραιμη η Αθήνα

Η Τουρκία «γαυγίζει» αλλά η Ελλάδα δεν τρομάζει - «Κορώνες» Ερντογάν, ψύχραιμη η Αθήνα
AP IMAGES

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν και... ΣΙΑ εξαπολύουν απειλές και ύβρεις κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, η Αθήνα επιλέγει το δρόμο της σωφροσύνης καθώς γνωρίζει πως το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος της, παρά την τουρκική προπαγάνδα. 

Δεν περνάει μέρα που η Τουρκία να μην εξαπολύει μύδρους κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, με... πρωτομάστορα τον Ταγίπ Ερντογάν, και την κουστωδία του να ακολουθεί το τέμπο που ορίζει ο «Σουλτάνος». Μόνο που για κακή τους τύχη απέναντί τους έχουν την Ελλάδα...

Η κακογυρισμένη τουρκική σαπουνόπερα που παίζει ο θίασος Ερντογάν, ξεκίνησε νέο επεισόδιο, με αφορμή την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, που παραμένει επιφυλακτικό απέναντι στην Τουρκία, καθώς ακολουθεί μια πολιτική που περιλαμβάνει παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας, ρητορική μίσους και απειλές πανταχόθεν.

Ποιος είδε την Άγκυρα και δεν την φοβήθηκε; Κανείς είναι η απάντηση, καθώς οι λεονταρισμοί και οι φανφάρες του καθεστώτος Ερντογάν αποκρούονται από την Αθήνα με απόλυτη νηφαλιότητα, που δεν δείχνει καμία διάθεση να παρασυρθεί σε έναν ανούσιο διάλογο με μια χώρα που επικαλείται... δικές της Συνθήκες και διεθνείς νόμους, τα οποία αμφότερα υφίστανται μόνο στην τουρκική σφαίρα της φαντασίας.

«Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά να καταρρεύσει η πολιτική τους»

Σε αυτό το τουρκικό παραλήρημα συμμετέχει φυσικά και το κατευθυνόμενο δημοσιογραφικό «όχημα» του Ερντογάν.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακούστηκαν στον αέρα του CNN Turk, όπου γνωστός πολιτικός αναλυτής είπε ευθαρσώς «ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Την εν λόγω συζήτηση ξεκίνησε αρχικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hurriyet σχολιάζοντας αρνητικά τις καλές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ και λέγοντας με ειρωνικό ύφος πως η Ελλάδα γίνεται πολιτεία των ΗΠΑ. «Φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε "ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν’’».

Ο αναλυτής ανέφερε στη συνέχεια: «Ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως ᾽᾽εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα᾽᾽, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως ᾽᾽δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά».

Τώρα, το πώς θα πάρει νησιά η Τουρκία από την Ελλάδα, δεν μας το είπε ο Μπαϊρακτσί, αλλά αν αυτή είναι η πολιτική ανάλυσή του, τότε κάτι μαθαίνουν λάθος στην Τουρκία...

Πρόβα απόβασης σε ελληνικά νησιά από τους Τούρκους

Η τουρκική προκλητικότητα φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Τι θα ήταν άλλωστε ένα επικοινωνιακά κακόγουστο σόου χωρίς Ερντογάν και Μπαχτσελί;

Η Τουρκία πραγματοποίησε πρόβες απόβασης του τουρκικού στρατού σε νησί, στο πλαίσιο της άσκησης «EFES», όμως την ίδια ώρα το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη στο Αιγαίο, παρακολουθώντας κάθε ενέργεια των γειτόνων, οι οποίοι μάλιστα απροκάλυπτα, δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες από την αποβατική ενέργεια που προβλέπει το σενάριο της αεροναυτικής άσκησης.

Την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «EFES 2022» θα παρακολουθήσουν την Πέμπτη στην Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο κυβερνητικός εταίρος πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Θεωρείται βέβαιο πως ο Τούρκος πρόεδρος θα δώσει νέο ρεσιτάλ και φυσικά η Ελλάδα θα είναι το κύριο θέμα της «μπακαλίστικης» ρητορικής: Δώστε μας και εμάς κάτι από το Αιγαίο γιατί το θέλουμε!

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, χαρακτήρισε την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου «εκτός πραγματικότητας» που βασίζεται στις ελληνικές θέσεις για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου.

«Να λέτε και ευχαριστώ στην Τουρκία»

Χαρακτηριστικό του πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η Τουρκία, είναι οι δηλώσεις του Oμέρ Τσελίκ, βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε πως η Ευρώπη πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στη χώρα του για τις μεταναστευτικές υπηρεσίες που προσφέρει!

Σύμφωνα με τον κ. Τσελίκ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει μια στάση που να επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν κάνουν τον ρόλο τους στο θέμα των μεταναστών και να ευχαριστεί την Τουρκία.

«Θα πρέπει επίσης να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δημιουργήσει συγκεκριμένους μηχανισμούς δημοκρατικής αλληλεγγύης στη βάση του διαλόγου και της δέσμευσης σε θέματα Δημοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής».

Μαδούρο καλεσμένος, ο Μητσοτάκης θέμα συζήτησης

Είναι τόσο το ακραιφνές μένος του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ενώ είχε σήμερα επίσημο καλεσμένο τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ασχολήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό!

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Οι ευρωπαϊκές χώρας δίνουν οπλισμό και υποστηρίζουν την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ το ίδιο. Εναντίον ποιου το κάνουν αυτό;», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Προφανώς και οι δηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν για πολύ καιρό καθώς ο Ερντογάν κάνει... μούτρα σε απλά και λαϊκά ελληνικά και δεν έχει χωνέψει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε τα καμώματα της Άγκυρας στις ΗΠΑ, πιστεύοντας προφανώς πως θα σεργιανίζει το Ναυτικό και η Αεροπορία της Τουρκίας στην Πατρίδα μας και εμείς θα φοβηθούμε!

Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Οι απειλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν

Επίσης χαρακτηριστική, ωστόσο, είναι και η θέση της Ελλάδας με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να δηλώνει για μια ακόμη φορά με πάσα νηφαλιότητα και ψυχραιμία πως οι απειλές της Τουρκίας δεν βοηθούν στο οτιδήποτε την Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Άγκυρα να απομακρυνθεί από την προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος: «Οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν. Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε στο πλαίσιο το Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας άξονας, που θα μπορούσε να βοηθήσει».

Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι έχει πάντα την εντύπωση «ότι ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία. Ελπίζω ότι και η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτόν τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και κινείται ανάλογα».

Θεοδωρικάκος: Όποιος ετοιμάζει κάτι στο Αιγαίο, θα σπάσει τα μούτρα του!

Μιλώντας για την ασφάλεια της χώρας από την Κοζάνη όπου βρίσκεται, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι «Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στην πατρίδα μας» και συνέχισε λέγοντας πως «Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και είναι αυτονόητη υποχρέωση που πρέπει να προσφέρει το κράτος στους πολίτες. Όποιος ετοιμάζει κάτι στο Αιγαίο, θα σπάσει τα μούτρα του!».

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Τουρκία θα προσπαθήσει με τον κλασικό... ψευτομαγκισμό που διαθέτει να προκαλέσει ένταση και φυσικά θα επιδιώξει το πολυπόθητο για εκείνη «θερμό επεισόδιο», ώστε να δείξει αυτό που φαντασιώνεται ο Ερντογάν: Πως είναι το θύμα μιας κακής Ελλάδας που την απειλεί διαρκώς.

Σε κάθε περίπτωση, οι εν Αθήναις φύλακες έχουν... γνώση και η πολιτική που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη. Το Διεθνές Δίκαιο είναι με την Ελλάδα και οι Σύμμαχοι το ίδιο.

Από εκεί και πέρα, στο απευκταίο για όλους σενάριο, αυτό που θέλει τις δυο χώρες να λύνουν τις διαφορές τους στο πεδίο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τις απαντήσεις που θα χρειαστεί να δοθούν.

Απαντήσεις που δόθηκαν πολύ πειστικά όποτε απαιτήθηκε...

Σχετικές ειδήσεις