ΕΘΝΙΚΑ

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν κατά Ελλάδας: Ληστές καταπατούν τα δικαιώματα μας

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση και κατά των ΗΠΑ
AP

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε την χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές αναφορές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, συνεχίζοντας τις προπαγανδιστικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτή τη φορά μιλώντας για την Συνθήκη των Σεβρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή για τις γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα επιστρατεύοντας τον εμπρηστικό λόγο του και αναφέροντας χαρακτηριστικά, «δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχο τους την χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με την Συνθήκη των Σεβρών».

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε την χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αίτια η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε στη συνέχεια.

Ο ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε επίθεση και κατά των ΗΠΑ λέγοντας, «με τις επιχειρήσεις στην Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ Κούρδοι)».

«Πέρα των συνόρων μας σε όσους μας λένε ''τι κάνετε εκεί''; Απαντήσαμε ''ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέρα των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί''» δήλωσε στη συνέχεια και συνέχισε, «αποφασίσαμε το νέο μας γεωτρύπανο να το ονομάσουμε Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ».

«Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης και γίνονται οι τεχνικές προεργασίες πριν τις γεωτρήσεις. Με τη βοήθεια του Θεού με την έναρξη του έργου κι αυτού του πλοίου μας θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες μας πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά» δήλωσε, χωρίς πάντως να διευκρινίζει πού θα κατευθυνθεί το πλοίο.

«Ως μια χώρα που είναι περιτριγυρισμένη από τρεις θάλασσες, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Αν. Μεσόγειο. Υποστηρίζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα δικαιώματα μας όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων» πρόσθεσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε δε λόγο για «ληστές»: «Η στάση της χώρας μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει».

«Όσο θα γίνεται αντιληπτή η αναντικατάστατη θέση της χώρας μας θα αλλάξουν την πολιτική τους κι αυτή που προτιμούν να μην συνεργαστούν μαζί μας για πολιτικούς λογούς» διεμήνυσε.