ΕΘΝΙΚΑ

Εκνευρισμός Τουρκίας για την Αντι-drone ελληνική ασπίδα - «Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο»

Τουρκικό drone
Εμπρηστικό δημοσίευμα κατά της Ελλάδας δημοσιεύει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah
AP

Οι προσεκτικές και στρατηγικές κινήσεις της Ελλάδας που έχουν «λοκάρει» το Αιγαίο φαίνεται να έχουν προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην τουρκική ηγεσία

Εμπρηστικό δημοσίευμα κατά της Ελλάδας δημοσιεύει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά, την αντι-drone «ομπρέλα» θα φρουρεί τα νησιά μας.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας αναπτύσσει αθόρυβα αλλά με καταλυτικό τρόπο καταλυτικά σύστημα άμυνας αντι-drones στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της Τουρκίας με την εφημερίδα Sabah να κάνει λόγο σήμερα για «επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο από την Ελλάδα»

Η ανησυχία της Τουρκίας για τις κινήσεις της Ελλάδας γίνεται ακόμα πιο έκδηλη στο δημοσιευμένο άρθρο που αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα, που δεν σταματάει να εξοπλίζει τα νησιά κάτω από τη μύτη μας, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια. Όπως διέρρευσε τελευταία κίνηση της αποτελεί η τοποθέτηση συστημάτων αντι-drones στα νησιά του Αιγαίου και σε άλλα κρίσιμα σημεία. Το σχέδιο υλοποιήθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα».

Μάλιστα, η εφημερίδα τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο στο στόχαστρο της Ελλάδας, έχουν μπει τα τουρκικά UAV Bayraktar TB-2 και τα πιο εξελιγμένα ANKA-S SİHA.

Συγκεκριμένα, σκοπός του ελληνικού συστήματος άμυνας είναι να παρεμβαίνει στην πτητική δυνατότητα των πιθανών εχθρικών UAV είτε πρόκειται για τα ευρέως γνωστά ΤΒ- «Bayraktar» είτε για τα πιο εξελιγμένα ANKA-S που θα αποπροσανατολίζονται έπειτα από παρέμβαση στο υφιστάμενο σχέδιο πτήσης που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη, αλλά και σε περίπτωση που αυτό αλλάξει ενώ βρίσκεται σε αποστολή.

Σκοπός, εν ολίγοις, είναι τα απειλητικά UAV ή drones να «τυφλώνονται», ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εκδοχή συστήματος αντι-UAV που διαθέτει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του ισραηλινού Drone Dome, αλλά με τρόπο ο οποίος ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες της Ελλάδας και στο γεωγραφικό ανάγλυφο των νησιών και άλλων παραμεθόριων περιοχών.

Σχετικές ειδήσεις