ΕΘΝΙΚΑ

Χυδαιότητα Ακάρ για την Μικρασιατική καταστροφή - «Έλληνες, συνιστούμε να μάθετε την ιστορία σας»

Χυδαιότητα Ακάρ για την Μικρασιατική καταστροφή - «Έλληνες, συνιστούμε να μάθετε την ιστορία σας»

Λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε ένα ρεσιτάλ χυδαιότητας.

Εκτός ορίων εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Ανήμερα της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ (26 Αυγούστου 1071), αλλά και τις ημέρες που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Ακάρ μίλησε από το γραφείο όπου ο Μουσταφά Κεμάλ είχε δώσει την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων.

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας, στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. είσαι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!» τόνισε.

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση» υποστήριξε.

Στη συνέχεια, ο Ακάρ, άρχισε τις απειλές για τα κοιτάσματα της Κύπρου: «Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. Εκεί, έγιναν οι υπολογισμοί και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή το κάνει εργασίες. Η φρεγάτα μας TCG GEDİZ σας συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».

Το ρεσιτάλ του Ακάρ δεν σταμάτησε ωστόσο εκεί, καθώς άρχισε να κάνει και μαθήματα... λογιστικών στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά: «Λέμε ότι ξεκίνησε ένα μάταιος κόπος εξοπλισμών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει την ημερομηνία λήξης. Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό όμως. Αν επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστείτε την Ελλάδα, αυτό είναι υπερβολικό για άμυνα. Δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά όπλα για να αμυνθείς. Αλλά αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο!».

Τέλος, ο Ακάρ συνέχισε το αφήγημα για στρατόπεδο εκπαίδευσης... τρομοκρατών (!) στο Λαύριο: «'Οι Έλληνες πολιτικοί ξεδιάντροπα λένε Δεν υπάρχει στρατόπεδο Λαυρίου’, το αρνούνται. Αυτό το στρατόπεδο είναι ο προστάτης της FETO και το καταφύγιο των PKK/YPG, DHKP-C, αλλά λένε ‘δεν έχουμε τέτοιο πράγμα’. Αποτυπώθηκε επίσης στον Τύπο, υπάρχουν δηλώσεις των τρομοκρατών εκεί, όλα είναι ξεκάθαρα και ξεκάθαρα πώς αυτό το στρατόπεδο μετατράπηκε σε στρατόπεδο τρομοκρατών».