ΕΘΝΙΚΑ

Πώς η Τουρκία επιχείρησε να «στήσει» το επεισόδιο στην Τένεδο - Η απάντηση της Ελληνικής πλευράς

Πώς η Τουρκία επιχείρησε να «στήσει» το επεισόδιο στην Τένεδο - Η απάντηση της Ελληνικής πλευράς

Για τα καλά φαίνεται πως δουλεύει η τουρκική προβοκάτσια καθώς λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο επιχείρησαν να στήσουν επεισόδιο στο Αιγαίο.

Τουκρικά ΜΜΕ ξεκίνησαν το βράδυ τους Σαββάτου να μεταδίδουν την ότι ανοιχτά της Τενέδου σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του Ελληνικού Λιμενικού και τουρκικού σκάφους, με τους Έλληνες, να ανοίγουν πυρ.

Η απάντηση του Λιμενικού ήρθε λίγη ωρα αργότερα ήταν άμεση ξεκαθαρίζοντας το τι πραγματικά συνέβη. Στην επίσημη ανακοίονωσε αναφέρει ότι το πλοίο βρισκόταν

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το πλοίο «ANATOΛΙΑΝ» σημαίας Κομορών, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του νησιού της Μυτιλήνης, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του σκάφους του λιμενικού να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως στο σημείο έσπευσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που «αντιμετώπισαν» το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού.

Σημειώνεται πως διπλωματικές πηγές έχουν επισημάνει ότι ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα ατύχημα στο Αιγαίο με ψαράδες ή μετανάστες.

Δείτε παρακάτω το βίντεο αμφιβόλου αξιοπιστίας που δημιοσίευσαν οι Τούρκοι στην ρποσπάθεια τους να στήσουν θερμό επεισόδιο