ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκική δημοσκόπηση – χαστούκι στον Ερντογάν: «Ο ελληνικός λαός δεν είναι εχθρός»

Τουρκική δημοσκόπηση – χαστούκι στον Ερντογάν: «Ο ελληνικός λαός δεν είναι εχθρός»
AP/ Φωτογραφία Αρχείου

Δημοσκόπηση – χαστούκι στην πολιτική του Ερντογάν που στοχοποιεί την Ελλάδα φιλοξενεί ο τουρκικός Τύπος.

Η προπαγάνδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των συμμάχων του κατά της Ελλάδας φαίνεται πως δεν πείθει τον τουρκικό λαό, ο οποίος απαντά σε μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον τουρκικό Τύπο πως ο «ελληνικός λαός δεν είναι εχθρός».

Παρά την εμπρηστική ρητορική περί Ελλήνων «που θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά», περί «στρατιωτικοποίησης των νησιών» ο τουρκικός λαός θεωρεί ακόμα φίλο τον ελληνικό, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol.

Συγκεκριμένα σε ερώτημα «ελληνικός λαός, φίλος ή εχθρός» μόλις το 31,3% απαντά «εχθρός» ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του 64% απαντά «φίλος». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά είναι αντίστοιχα στους οπαδούς του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 60% «φίλος» και 35% «εχθρός» αλλά ακόμα και στο εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί που το 57,8% υποστηρίζει πως «ο ελληνικός λαός είναι φίλος».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metropoll Research πάνω από το 50% των πολιτών θεωρεί πως η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι μια απόπειρα να δημιουργηθεί προεκλογική ατζέντα.

Στο ερώτημα “Θεωρείτε πως η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που κορυφώθηκε τον τελευταίο μήνα είναι μια απόπειρα να δημιουργηθεί ατζέντα για τις εκλογές;” το 51,5% απάντησε “Ναι”, ενώ το 26,2% είπε “Όχι” και το 18,6% “Δεν γνωρίζω”.