ΕΘΝΙΚΑ

Κασουλίδης στη Νέα Υόρκη: Δείπνο με Μπλίνκεν και συνάντηση με Νούλαντ

Κασουλίδης στη Νέα Υόρκη: Δείπνο με Μπλίνκεν και συνάντηση με Νούλαντ
Ο Κασουλίδης θα παρακαθήσει σε δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν
ΚΥΠΕ

Κυπριακό: Διμερείς και τριμερείς συναντήσεις με ομολόγους του περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Μεταξύ άλλων, θα παρακαθήσει σε δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με θέμα τις διατλαντικές σχέσεις, ενώ θα συναντηθεί διμερώς και με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος αναχωρεί για την αμερικανική μεγαλούπολη αύριο Σάββατο, θα συμμετάσχει σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου με ξεχωριστές θεματικές όπως η αποτελεσματική πολυμέρεια, η αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, η καταπολέμηση της διαδικτυακής σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης παιδιών, οι Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις του ΟΗΕ και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

O ΥΠΕΞ, πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου, θα παρακαθήσει επίσης σε δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με θέμα τις διατλαντικές σχέσεις, ενώ θα συναντηθεί διμερώς και με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Ακόμη, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει σε δύο ξεχωριστές τριμερείς συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών, Κύπρου – Ελλάδας – Αρμενίας και Κύπρου – Ελλάδας - Αιγύπτου.

Επίσης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδας, της Αρμενίας, της Ινδίας, της Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Ινδονησίας, της Ισλανδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ανδόρρας, της Νορβηγίας, του Μαρόκο, της Γουιάνας, του Σαν Μαρίνο, της Γκάνα, της Σενεγάλης, της Γκαμπόν, της Βόρειας Μακεδονίας και της Μολδαβίας.

Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιήσει επαφές με τον Επικεφαλής της Οργάνωσης American Jewish Committee, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου και τον Ύπατο Εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τη Διεθνή Συμμαχία Πολιτισμών.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ