ΕΘΝΙΚΑ

Τσαβούσογλου: Άρση του εμπάργκο στην Κύπρο οι ΗΠΑ; Πρόσθετα στρατεύματα εμείς

Τσαβούσογλου: Άρση του εμπάργκο στην Κύπρο οι ΗΠΑ; Πρόσθετα στρατεύματα εμείς
Associated Press

Ενίσχυση των στρατευμάτων στην Κύπρο προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας την άρση του εμπάρκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.

«Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις στην Κύπρο ώστε να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε τις ανάγκες τους σε όπλα» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προαναγγέλοντας ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, σε απάντηση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό το θέμα. Οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εναντίον ποιου θα δώσετε αυτά τα όπλα; Τι θα κάνουμε εμείς; Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται ως όπλα. Θα λάβουμε αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων» ανέφερε.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην «στρατιωτικοποίηση» των νησιών: «Όσο η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που ήταν άοπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα λάβουμε και εμείς τα απαραίτητα μέτρα. Οι ΗΠΑ διέκοψαν την πολιτική ουδετερότητας και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολούθησεανμια πολιτική ισορροπίας. Θα διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

Σχετικές ειδήσεις

«Σκωτσέζικο ντους» από Ακάρ: Εμείς θέλουμε να συναντηθούμε με τους Έλληνες, εκείνοι προκαλούν

Έλληνας διεθνολόγος αποδομεί την τουρκική προπαγάνδα στο Al Jazeera - Τι δηλώνει στο Newsbomb.gr

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Σε υστερία η Τουρκία - Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση