ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Συνάντηση του Αρχηγού Πετράκη με τον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Συνάντηση του Αρχηγού Πετράκη με τον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ
ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης με τον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Ναύαρχο Mike Gilday

Τι συζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης με τον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Ναύαρχο Mike Gilday – Έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εξαιρετικά σημαντική συνάντηση και συζήτηση με τον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Ναύαρχο Mike Gilday είχε σήμερα Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης στη Βενετία της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Συμποσίου Seapower, οι δύο Αρχηγοί επιβεβαίωσαν εκ νέου την ισχυρή συνεργασία τους και συζήτησαν για την περιφερειακή και θαλάσσια ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό, την τρέχουσα διμερή συνεργασία, η οποία είναι εξαιρετική, αλλά και τη διαλειτουργικότητα.

Ο Ναύαρχος Mike Gilday και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης συζήτησαν επίσης για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επιστροφή του θηριώδους αμερικανικού ελικοπτεροφόρου USS Hershel "Woody" Williams (ESB 4) στον ναύσταθμο - «κλειδί» της Σούδας.

Σχετικές ειδήσεις