ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ: «Σταματήστε την προκλητική ρητορική»

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ: «Σταματήστε την προκλητική ρητορική»
Η συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

Με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες και διήρκεσε 40 λεπτά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε επίσης από τον Ακάρ να σταματήσει η Άγκυρα τις προκλήσεις και την επιθετική ρητορική.

Συγκεκριμένα διαμηνύθηκε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να μείνει ανοικτό το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ τους, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Δείτε το βίντεο:

Λίγο αργότερα, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε και με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, τη «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας» συζήτησαν ο Υπουργός 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Όστιν, σύμφωνα με τουίτ του δεύτερου.

Ειδικότερα, ο κ. Λόιντ σημείωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».