ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Η Τουρκία στέλνει καθημερινά πάνω από 1.000 μετανάστες

Έβρος σύνορα
Το βάρος στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού έχει ρίξει η Τουρκία στην προσπάθειά της να εκθέσει την Ελλάδα
Intime

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειες της στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Το βάρος στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού έχει ρίξει η Τουρκία στην προσπάθειά της να εκθέσει την Ελλάδα, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Οι τουρκικές αρχές επί καθημερινής βάσης στέλνουν μετανάστες με την βία στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προσπαθώντας να τους περάσουν από την πλευρά της χώρας μας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφώσει η Άγκυρα, είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον 1.000 μετανάστες επιχειρούν κάθε μέρα να περάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, έχοντας συνοδεία την τουρκική στρατοφυλακή.

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειες της στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ενώ έχουν εντοπίσει και έναν νέο σχέδιο της τουρκικής πλευράς το οποίο είναι να έχουν διαθέσιμους μετανάστες κοντά στο ποτάμι και να τους «σπρώχνει» στο ελληνικό έδαφος όταν βρίσκει την ευκαιρία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι χωροφύλακες έχουν εντοπίσει εγκαταλελειμμένα κτίρια, αγροικίες, στάνες ακόμα και χοιροστάσια που τους αφήνουν εκεί, τους υποσιτίζουν και ξαφνικά εμφανίζονται φορτηγά στα οποία τους επιβιβάζουν, τους πηγαίνουν στο ποτάμι και τους πιέζουν με την βία να περάσουν στην απέναντι όχθη και το ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μια τέτοια περίπτωση ήταν και οι 92 μετανάστες όπου με το ξεγύμνωμα, τον ξυλοδαρμό και την απειλή με όπλα επιχείρησαν να ωθήσουν στην ελληνική πλευρά όσους αρνήθηκαν.

Μενέντεζ: Να ερευνηθεί ο ρόλος του τουρκικού στρατού

Τα συγχαρητήριά του στην ελληνική κυβέρνηση, για την στάση που επέδειξε στον χειρισμό της υπόθεσης των 92 μεταναστών που έστειλε η Τουρκία γυμνούς στην πλευρά της Ελλάδας, έδωσε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, έκανε retweet την είδηση της υπόθεσης από το CBS και στη αφού έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα, τόνισε πως υποστηρίζει «πλήρως την έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών».

Μάλιστα, ζητά στην έρευνα να ελεγχθεί αν και ποιον ρόλο έχει παίξει ο Τουρκικός στρατός.

Συγκεκριμένα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ανέφερε:

«Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Υποστηρίζω πλήρως μια έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του αναφερόμενου ρόλου του τουρκικού στρατού στη βαριά κακομεταχείρισή τους».

Σχετικές ειδήσεις:

Συγκλονιστικό βίντεο: Αγριότητες Τούρκων σε μετανάστες

Μαρτυρίες: Τακτική της Τουρκίας να πετά γυμνούς μετανάστες στην Ελλάδα

Επιστολή διαμαρτυρίας Θεοδωρικάκου προς την ΕΕ για τους 92 μετανάστες