ΕΘΝΙΚΑ

Βάζει όρους ο Ακάρ: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά για να μιλήσουμε»

Βάζει όρους ο Ακάρ: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά για να μιλήσουμε»

Ο Tούρκος υπουργός Άμυνας το τελευταίο διάστημα είχε κάνει «στροφή» ζητώντας διάλογο με την Ελλάδα, ωστόσο τώρα επιστρέφει με νέους όρους.

Αλλάζει ξανά τροπάρι ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ, ενώ πριν από 15 μέρες είχε πει πάλι στη Μιλιέτ ότι δεν ισχύουν οι συνθήκες για τα νησιά. Επιστρέφει στην προκλητική ρητορική αναφέροντας ότι βάσει των συνθηκών τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν η Ελλάδα θέλει διάλογο πρέπει πρώτα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά.

«Στην Ελλάδα, κάποια στελέχη της σημερινής πολιτικής εξουσίας μπαίνουν στην κούρσα ''τι να κάνω, τι να πω κατά της Τουρκίας''. Τα νησιά έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων. Αυτό είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αλλά η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά» ισχυρίζεται ο Tούρκος υπουργός Άμυνας.

Και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου πουθενά στον κόσμο, αλλά η Ελλάδα τα εφαρμόζει έτσι. Παρ' όλα αυτά, είμαστε εμείς που λέμε ας κάτσουμε να μιλήσουμε. Η Ελλάδα βάζει άλλους για να μιλήσουν εκ μέρους της. Λέμε, ας καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, να λύσουμε τα προβλήματα. Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, μην εφαρμόζετε τα 10 μίλια στον εναέριο χώρο για να μιλήσουμε!»

Διαβάστε ακόμα:

«Φρένο» από Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η τουρκική ακτοφυλακή κατηγορεί την Ελλάδα για το επεισόδιο στη Σάμο

Νέα επίθεση Ακάρ: Η Ελλάδα είναι η επεκτατική χώρα